Perkara Yang Anda Harapkan Dari Perkhidmatan Pembaikan Penghawa Dingin

Penghawa dingin adalah alat penting di mana-mana rumah kerana udara sentiasa disaring di dalam rumah. Oleh itu, servis penyaman udara secara berkala memastikan bahawa peranti berfungsi dengan baik sambil bebas masalah sepanjang tahun. Selain itu, perkhidmatan penyelenggaraan penghawa dingin biasa juga membantu menangani masalah seperti sistem yang bising, kebocoran air dari unit, dan lain-lain. Dan memanggil profesional untuk perkhidmatan ini memastikan bahawa anda dapat mengelakkan kos yang berkaitan dengan penggantian utama. Sila hubungi Airconman Aircon Service Singapore

 

Beberapa Perkara Yang Anda Harapkan dari Perkhidmatan Penghawa Dingin

 

  1. Pembersihan dan pemeriksaan peranti: Langkah pertama penyervis penghawa dingin adalah dengan memeriksa tanda air menetes di sistem. Di sini, peranan juruteknik adalah untuk memeriksa dan mengenal pasti masalah kebocoran dari paip dan tiub dalam. Oleh itu, dia akan mengalirkan paip dan tiub, membuang kotoran, dan membersihkan unit untuk meningkatkan kinerjanya.

 

  1. Membersihkan penapis udara dan sirip: Peranti penghawa dingin mengumpulkan sejumlah besar kotoran dan habuk semasa operasi. Oleh itu, membersihkan penapis udara dan sirip adalah bahagian penting dari perkhidmatan penghawa dingin komersial dan kediaman untuk memastikan penyingkiran kotoran dan habuk dan pencegahan masalah seperti tidak menyejukkan atau pembentukan ais. Selain itu, membersihkan sirip adalah penting untuk mengelakkan penumpukan habuk atau acuan.

 

  1. Memeriksa tahap penyejuk: Bahagian seterusnya dari penyaman udara adalah dengan memeriksa tahap penyejuk dalam AC. AC berhenti berfungsi dengan baik sekiranya tahap penyejuk rendah.

 

  1. Membersihkan kondensor AC dan menguap minyak: Selalunya pengumpulan kotoran dan habuk boleh menyebabkan AC terlalu panas. Oleh itu, kondensor dan gegelung penyejat dibersihkan semasa servis AC untuk mengelakkan kerosakan pada unit.

 

  1. Membersihkan kondensor AC dan kipas penyejat: Membersihkan kipas ini penting semasa pembaikan penghawa dingin untuk memastikan kipas beroperasi dengan betul.

 

  1. Pemeriksaan keseluruhan unit: Ini adalah langkah terakhir perkhidmatan penyelenggaraan penyaman udara. Dalam langkah ini, komponen utama unit AC termasuk kondensor, motor kipas, penyejat, pemampat, termostat, dan lain-lain diperiksa untuk mengesan sebarang kerosakan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *